Peren
Conférence
Conférence wordt omschreven als de belangrijkste perenvariëteit. Het is een groene, lange en slanke peer. Het witte vruchtvlees smaakt zoet en is zeer sappig. Deze peer kan zowel hard als zacht geconsumeerd worden. Met andere woorden een ideaal dagelijks tussendoortje. Conférence wordt geoogst tussen 25 augustus en 20 september. Mits een goede bewaring kan ze geleverd worden tot eind juli.
Doyenné du Comice
Doyenné is de topper onder de peren. Je herkent ze aan hun ronde en onregelmatige vorm met korte steel en hun geelgroene kleur met een bruinrode blos. Het is een zeer lekkere, zoete en sappige peer met een aromatische smaak en smeltend vruchtvlees. De pluktijd valt in de tweede en derde week van september. De peren kunnen bewaard worden tot eind februari.
Durondeau
Durondeau is ontwikkeld door de Belg Charles Louis Durondeau. De vruchten van dit perenras zijn middelgroot tot groot. Men herkent de peer aan zijn groene-goudkleurige schil. Vaak heeft ze ook aan haar zonzijde een lichterode blos. Het vruchtvlees van de durondeau is wit, sappig en heeft een aparte smaak. Ze wordt gezien als een zeer goede dessert- en keukenpeer. Ook als stoofpeer gebruikt men deze variëteit. De durondeau heeft een vroege pluktijd. Vanaf begin september kan de consument deze vruchten vinden in onze supermarkten. Mits professionele koeling kan men ze bewaren tot januari.
Triomphe de Vienne
De Triomphe de Vienne is een grote peer met een groen en bronskleurig uitzicht. Ze hebben een zacht en wit vruchtvlees met een zoete smaak. Al vanaf de zomer kan men deze vinden want ze horen bij de vroegrijpe peren. Door hun moeilijke bewaring dienen ze wel snel geconsumeerd te worden en zijn dus niet lang verkrijgbaar.
Beurré de Mérode, Double Philippe
De Beurré de Mérode is een peer van Belgische oorsprong en wordt in de volksmond dubbele fluppen genoemd. Het is een groene peer met wat roestkleurige vlekjes en zijn smaak is aangenaam zoet. Ze heeft een middelmatige grootte maar geen typerende vorm. Het kunnen zowel korte en dikke als lange vruchten zijn. De fluppen worden meestal rond eind augustus geoogst wat hen vaak de eerste Belgische nieuwe peer op de markt maakt. Wie fan is van deze peer moet zich haasten want voor langdurige bewaring is hij niet geschikt