Kersen

Kordia
Het ras Kordia is ontstaan in Tsjechië. Het is een donkerrode glanzende kers met een lange steel. De vruchten hebben een grote vorm en smaken verrukkelijk zoet. Vele fruittelers en handelaars vinden deze kersensoort veruit de beste kers. Ze is minder barstgevoelig dan eender welke andere soort. De Kordia heeft namelijk zeer sterk vruchtvlees.

Regina
De Regina werd ontdekt te Jork in Duitsland. Het is een zeer grote donkerrode kers met een lange steel. De vrucht heeft een stevig en zoet vruchtvlees en is niet barstgevoelig. Samen met de Kordia behoort de Regina tot de beste kersenrassen.

Sylvia
De Silvia werd ontdekt te Summerland in Canada. Het is een zoete kers met een rode kleur. Aangezien ze een stevig vruchtvlees heeft, is ze weinig tot matig barstgevoelig.

Hedelfinger
De kers Hedelfinger is een bruinrode glanzende kers. Het is één van de lekkerste dessertkersen uit het hele assortiment. Deze zoete kers heeft een stevig vruchtvlees met zeer donker vruchtsap. De Hedelfinger wordt ook wel de bruine bigarreau van Ordingen genoemd.

Sweetheart
De Sweetheart werd ontdekt te Summerland in Canada. Deze mooie roodbruine kers heeft een zeer sterk vruchtvlees en een aangename zoete smaak. Een kenmerk van de Sweetheart is dat deze vruchten later rijp zijn dan de meeste kersenvariëteiten. Deze kers heeft als nadeel dat hij tamelijk barstgevoelig is.

Samba
De samba werd ontdekt te Summerland in Canada. Het is een vroege kers met een grote tot zeer grote vrucht. Deze donkerrode kers is hartvormig en is weinig barstgevoelig.